ارز دیجیتال چیست و چه کاربردی دارد؟

ارز دیجیتال یا کریپتوکارنسی به سیستمی اطلاق می‌شود که انتقال وجه را به صورت الکتریکی انجام می‌دهد. از جالب‌ترین ویژگی‌های ارز دیجیتال، متکی نبودن آن به بانک‌های مرکزی در تشکیل واحدهای جدید است. البته تراکنش‌ها در سیستم ارزهای دیجیتال، در یک دفتر کل توزیع شده به نام بلاک چین ثبت می‌شود. ما در این مقاله از صفر تا صد ارزهای دیجیتال را برای شما بازگو کرده و به شما خواهیم گفت که اصلاً ارز دیجیتال چیست و چه کاربردی دارد.

 

ارز دیجیتال چیست به زبان ساده

ارزهای دیجیتال به ارزهایی گفته می‌شود که با پروتکل‌ها رمزنگاری شده‌اند. این ارزها به هیچ کشوری تعلق ندارند و کاملاً غیر متمرکز هدایت می‌شوند. ارزهای دیجیتال در بستر شبکه بلاک چین قرار دارند و هدف از تولید آن‌ها جلوگیری از کلاهبرداری و جعل است.

زمانی که متخصصان مشغول مطالعه و پژوهش بر موضوع پول‌های دیجیتال بودند، ارزهای دیجیتال اختراع شد. نخستین ارز دیجیتالی معرفی شده به بازار بیت کوین بود. امروزه به‌غیر از بیت کوین صدها ارز دیجیتالی دیگر نیز به عنوان پول‌های دیجیتالی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این پول‌ها در بستری غیر متمرکز قابل استفاده‌اند.

اما شاید بپرسید منظور از غیر متمرکز بودن این سیستم چیست؟ که در پاسخ به سوال شما باید بگوییم مقصود این است که کلیه تراکنش‌های مالی صورت گرفته در این شبکه در بستر بلاک چین است. این سیستم مانند یک دفتر حسابداری عظیم عمل می‌کند که تراکنش‌های صورت گرفته از سوی کاربران به صورت کامل ثبت شده و همه از آن اطلاع خواهند داشت. بدین ترتیب کسی نمی‌تواند تغییری در این اطلاعات ثبت شده ایجاد کند. به‌علاوه تراکنش‌های جدیدی که قرار است ثبت شود، مورد تائید کاربران بلاک چین قرار می‌گیرد و این‌ها همه یک مزیت برای ارزهای دیجیتال است.

 

داستان ارز دیجیتال چیست؟ اصلاً قصه از کجا شروع شد؟

آیا تاکنون داستان ارزهای دیجیتال را شنیده‌اید؟ آیا می‌دانید اصلاً ارزهای دیجیتال چگونه و با چه هدفی پا به دنیای مدرن امروز گذاشتند؟ گفته می‌شود که ارزهای دیجیتال نخستین بار در سال ۲۰۰۹ معرفی شدند. در این سال یک برنامه‌نویس که با نام «ساتوشی ناکاموتو» فعالیت می‌کرد، نخستین ارز دیجیتال یعنی بیت کوین را اختراع کرد. شاید شما ساتوشی را به عنوان مخترع برتر شبکه بلاک چین بشناسید. بلاک چین همان فناوری بوده که فعالیت ارزهای دیجیتال در بستر آن شکل می‌گیرد. او نخستین کسی بود که ایده خلق بلاک چین را مطرح کرد.

«ساتوشی» بلاک چین را با هدف رفع مسئله دوبار خرج کردن در ارزهای دیجیتال طراحی کرد. مشکل دوبار خرج کردن به دلیل کپی آسان اطلاعات دیجیتال صورت می‌گرفت و براساس آن دارنده یک ارز، جایگزین آن را خرج می‌کرد و از کد مخصوص خود در جای دیگری استفاده می‌نمود. براین اساس ساتوشی تصمیم به طراحی بلاک چین و توسعه ارزهای دیجیتال به عنوان پول‌های غیر متمرکز گرفت.

 

مهمترین ویژگی ارز دیجیتال چیست؟

ارزهای دیجیتال که این روزها توجه بسیاری از سرمایه داران را به خود جلب کرده‌اند، خصوصیاتی دارند که بد نیست آن‌ها را بدانید. بدین ترتیب آگاهی شما در خصوص آن‌ها افزایش می‌یابد.

 

  1. ویژگی ارزهای دیجیتال:

 

  • رمزارزها در‌ انحصار هیچ شرکت و نهادی نبوده و به کشور خاصی وابسته نیست. لذا برای خرید و فروش آن‌ها نیازی به دریافت مجوز نیست.

 

  • رمزارزها هیچ محدودیت جغرافیایی ندارند و جهانی هستند. لذا کاربران می‌توانند آن را از یک نقطه دنیا به نقطه دیگر منتقل نمایند.

 

  • تراکنش‌هایی که با ارزهای دیجیتال انجام می‌شود، برگشت ناپذیر است. زمانی که کاربران یک تراکنش را تائید می‌کنند، دیگر نمی‌توانند آن را بازگردانند.

 

  • امنیت ارزهای دیجیتال بسیار بالا است. در واقع در این بازار هر کاربر مسئول حفظ دارایی‌های خود بوده و نمی‌تواند به پول دیگر کاربران دسترسی داشته باشد.

 

  • ارزهای دیجیتال ناشناس هستند. شناسایی هویت افراد در بازار ارزهای دیجیتال تقریباً غیرممکن است و این یک امتیاز برای سرمایه گذاران محسوب می‌شود.

 

استخراج ارز دیجیتال چیست؟

در بیان پاسخ سوال ارزهای دیجیتال چیست، به غیر متمرکز بودن این ارزها اشاره کردیم. به‌علاوه ‌عدم تغییرپذیری بلاک چین آن‌ها و شفافیت این ارزها از ویژگی‌های مهم ارزهای دیجیتالی بوده که بر مبنای علم رمزنگاری طراحی شده‌‌اند. اما آیا می‌دانید استخراج ارز دیجیتال چیست؟

ارزهای دیجیتال با استخراج کردن به دست می‌آیند. این فرایند از سوی کارشناسان تحت نظارت و کنترل قرار می‌گیرد. این افراد برای استخراج کردن ارز دیجیتال، از رایانه‌های مجهز استفاده می‌کنند و با روش‌های سخت و پیچیده‌ای به استخراج ارز دیجیتال می‌پردازند.

در پروسه استخراج ارزهای دیجیتال با مفهومی به نام هش روبه‌رو هستیم. در شبکه بلاک چین هر بلوک اطلاعاتی با مکانیزم هش به بلوک قبل مرتبط می‌شود. بلوک‌های استخراج شده به بلاک چین اضافه می‌شوند.

استخراج ارز دیجیتال، با رایانه‌های بسیار پیشرفته صورت می‌پذیرد. این رایانه‌ها ماینر نام دارند. شایان ذکر است که استخراج ارز دیجیتال با ماینر، برق بسیار زیادی مصرف می‌کند و به همین دلیل برخی از کشورها استخراج آن را با اعمال محدودیت مدیریت می‌کنند. این موضوع از دغدغه‌های مهمی بوده که ماینرها (استخراج کنندگان ارزهای دیجیتالی) با آن روبه‌رو هستند.

 

ماینر در ارز دیجیتال چیست؟

همانطور که گفته شد، برای استخراج رمزارزها از دستگاه ماینر استفاده می‌شود. نام دیگر ماینر اسیک است. این کلمه به معنای مدارهای مجتمع است. امروزه مدل‌های ماینر بیت کوین با تنوع زیادی در بازار یافت می‌شوند که استخراج بیت کوین از آن‌ها به ساده‌ترین شکل ممکن انجام می‌شود.

ارزهای دیجیتالی در واحدهایی به نام بلاک استخراج می‌شوند. گفته می‌شود که پاداش استخراج هر بلاک از بیت کوین ۱۲.۵ بیت کوین است. در سال‌های اخیر برندهای مطرح و شناخته شده‌ای در زمینه تولید بهترین سیستم‌های ماینر به فعالیت پرداخته‌اند که واتس ماینر، بیت مین و‌ای بنگ از جمله آن‌ها محسوب می‌شوند.

بسیاری از کسانی که قصد خرید ماینر را دارند، می‌خواهند بدانند که درآمد ماینر به چه صورت است؟ ما در پاسخ به این عزیزان باید بگوییم که این درآمد به مجموعه‌ای از پارامترها بستگی دارد که قیمت دلار، نرخ هش و قیمت بیت کوین از مهم‌ترین این موارد است.

 

 

انواع ارز دیجیتال چیست؟

ارزهای دیجیتال به سه دسته کلی تقسیم می‌شوند. بیت کوین، آلت کوین‌ها و توکن‌ها. در ادامه با این ارزها بیشتر آشنا خواهیم شد. در قسمت‌های قبل با بیت کوین آشنا شدیم.

حال نوبت معرفی دو نوع دیگر از این ارزها فرا رسیده است:

  • آلت کوین‌ها: آلت کوین‌ها به رمزارزهایی گفته می‌شود که هر کدام از آن‌ها بلاک چین مخصوص به خود را دارند. آلت کوین‌ها در واقع یک شاخه از بیت کوین هستند.

 

  • توکن‌ها: توکن‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند. توکن‌های کاربردی و توکن‌های اوراق بهادار. این توکن‌ها کاربردهای خاص خود را دارند و در فرایند ارائه سکه به سرمایه گذاران به آن‌ها داده شده‌اند.

 

نکته‌ای که در این‌جا باید به آن اشاره نماییم، به اتریوم مربوط می‌شود. اتریوم از جمله ارزهایی بوده که برای طراحی آن از کدهای بیت کوین استفاده نشده است. لذا کاربردهای آن در بازار رمزارزها فراتر از یک پول دیجیتال است.

 

مشهورترین ارز دیجیتال چیست؟

از نخستین روزی که اولین ارز دیجیتال به نام بیت کوین اختراع و به بازار ارائه شد، سال‌ها است که می‌گذرد. امروزه بیش از ۲۲۰۰ ارز دیجیتال به بازار معرفی شده که هر کدام جایگاه مشخصی در بازار رمزارزها دارند. برخی از همان ابتدا توانستند در بالاترین مرتبه جدول برترین رمزارزها قرار بگیرند و طرفداران بیشماری پیدا کنند. اما برخی دیگر به عنوان پروژه‌های مرده از رده خارج شده‌اند. شما چه تعداد از این رمزارزها را می‌شناسید؟

 

رمزارزهای مشهور:

  • بیت کوین: بیت کوین نه تنها قدیمی‌ترین، بلکه مهم‌ترین و شناخته‌شده‌ترین رمزارزی بوده که در بازار یافت می‌شود. این ارز دیجیتال از همان ابتدا در مرکز توجه همگان قرار داشت و هنوز هم جایگاه خود را به عنوان اولین رمزارز حفظ نموده است.
  • ریپل: ریپل برای انجام تراکنش‌های سریع و کم هزینه طراحی شده است. این پلتفرم که در سال ۲۰۱۲ ارائه شده، نوعی سیستم بانکی بوده که از پول‌های رایج در شبکه خود پشتیبانی می‌کند. نام کوین ریپل XRP است.
  • اتریوم: طراحی اتریوم توسط ویتالیک بوترین صورت گرفت. اتریوم در سال ۲۰۱۴ به بازار ارائه و شبکه آن یک سال بعد راه‌اندازی شد. نماد اتریوم، ETHER است. بسیاری آن را برای ساخت توکن‌ها مورد استفاده قرار می‌دهند.
  • استلار: استلار از شبکه‌های همتا به همتا بوده که درست مثل بیت کوین در بستری غیر متمرکز فعالیت می‌کند و محبوبیت بسیار زیادی در نزد خریداران ارز دارد.
  • بیت کوین کش: بیت کوین کش از فورک‌های معروف بیت کوین است. این رمز ارز در سال ۲۰۱۷ با تغییر اندازه بلاک‌ها طراحی شد.
  • کاردانو: بلاک چین کاردانو با نماد ADA شناخته می‌شود. این رمزارز در سال ۲۰۱۷ به دنیای ارزهای دیجیتالی وارد شد. اگر به رتبه‌بندی ارزهای دیجیتال در این بازار دقت کنید، متوجه می‌شوید که کاردانو در این رتبه‌بندی جایگاه چهارم را به خود اختصاص داده است. کاردانو از سوی چارزهاسکینسون طراحی شده است. او از کسانی بود که توسعه بلاک چین را در دستور کار قرار داد.
  • لایت کوین: «چارلی لی»، لایت کوین را با هدف پرداخت‌های سریع‌تر طراحی نمود. این کار با اعمال تغییر روی کوهای بیت کوین صورت گرفت. لایت کوین که از قدیمی‌ترین آلت کوین‌ها بوده، با نام نقره دیجیتال نیز شناخته می‌شود.
  • پولکادات: پولکادات با نماد DOT به بازار معرفی شده است. این ارز دیجیتالی در سال ۲۰۲۰ رسماً رونمایی شد. این رمزارز تامین مالی شبکه را در دستور کار قرار داده است. جالب است بدانید که استخراج رمزارز پولکادات به خرید و اثبات سهام شباهت زیادی دارد.
  • بایننس کوین: نماد اختصاری بایننس کوین BNB است. صرافی بایننس طراح این ارز دیجیتالی محبوب است. افرادی که بایننس کوین در کیف پول خود دارند، می‌توانند کارمزد معاملات خود در صرافی بایننس را به راحتی بپردازند.
  • دوج کوین: رمز ارز دوج کوین که DOGE نماد آن است، با هدف انتقال دارایی به وجود آمد. امروزه افراد معروفی نظیر ایلان ماسک از این رمزارز حمایت می‌کنند و همین باعث شهرت دوج شده است.
  • تتر: تتر یک استیبل کوین بوده که ثبات قیمت از ویژگی‌های مهم آن است. تتر وابستگی زیادی به قیمت دلار در امریکا دارد. این ارز به راحتی بین صرافی‌ها و کیف پول‌ها در گردش بوده و انتقال راحت از شاخصه‌های اصلی تتر است.

 

صرافی بایننس در ارز دیجیتال چیست؟

بایننس را می‌توان از محبوب‌ترین ارزهای دیجیتال دانست که در کشور چین تاسیس گردید. البته در سال ۲۰۱۷ در زمانی که دولت چین مبادلات ارزهای دیجیتال را محدود نمود، دفتر خود را به ژاپن منتقل کرد. هم‌اینک بایننس در اتحادیه اروپا فعالیت می‌کند. اقدامات ارزشمند صرافی بایننس، باعث شد که به سرعت لقب بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال را از آن خود نماید. صرافی بایننس بخشی از موفقیت‌های خود را مرهون تلاش‌های CZ مدیر عامل صرافی است که به صورت کاملاً حرفه‌ای در این زمینه فعالیت می‌نماید.

صرافی بایننس پروژه‌های بسیاری را آغاز و با موفقیت به پایان رسانده و همین امر موجب شهرت بیش از پیش آن شده است. از مهمترین این پروژه‌ها می‌توان به آکادمی بایننس اشاره کرد که در کنار صرافی بایننس توانسته خدمات ارزشمندی را به کاربران خود ارائه نماید. به‌علاوه خیریه مبتنی بر بایننس و موسسه تحقیقاتی که این بلاک چین را راه‌اندازی کرده، از دستاوردهای مهمی بوده که این صرافی به دست آورده است.

همانطور که در بخش‌های قبل هم اشاره شد ارز دیجیتالی BNB از توکن‌های شناخته شده‌ای بوده که طراحی شده توسط خود شرکت بایننس است. BNB در همان ماه‌های اولیه عرضه رشد ۴۰۰ درصدی را تجربه کرد و به یکی از برترین ارزهای دیجیتالی تبدیل شد. صرافی بایننس وعده داده که دو محصول جدید خود را که شامل بایننس DEX و بایننس Chain بوده را به زودی رونمایی خواهد کرد.

کتاب ارز دیجیتال

بازار ارزهای دیجیتال همواره با نوسانات روبه‌رو است. ممکن است قیمت یک رمزارز در یک روز چندین برابر افزایش یا کاهش داشته باشد و این برای کسانی که می‌خواهند به این بازار وارد شوند یک زنگ خطر است.

ورود به این بازار نوپا که این روزها محبوبیت غیر قابل وصفی پیدا کرده است، مستلزم کسب آگاهی و دانش کافی در این زمینه است. اگر شما با استراتژی‌های خریدوفروش ارزهای دیجیتال آشنا نباشید و بی‌هیچ پشتوانه فکری به این حوزه وارد شوید، شکست سختی درانتظارتان خواهد بود.

البته با وجود رمزنگاری‌های به کار رفته در ارزهای دیجیتال، احتمال کلاهبرداری در این بازار وجود ندارد اما با این وجود بسیاری از کاربران سرمایه خود را در این بازار از دست داده‌اند و دلیل آن هم ناآگاهی و شتاب در تصمیم‌گیری بوده است.

خوشبختانه این روزها مراکز بسیاری در سطح کشور فعالیت دارند که به ارائه اموزش ارز دیجیتال رایگان پرداخته‌اند. شما می‌توانید برای افزایش اطلاعات خود از این آموزش‌ها استفاده کنید و با دانش به این حوزه قدم بگذارید.

کتاب ارز دیجیتال منبعی مهم است که اطلاعات مفیدی در رابطه با ارزهای دیجیتال در اختیار شما می‌گذارد. اگر این کتاب و منابع مشابه آن را مطالعه کنید خواهید دانست که ارز دیجیتال چیست و چگونه می‌توان با بهره‌مندی از آن به ثروت دست پیدا کرد.

 

بهترین کتاب‌های چاپ شده در زمینه ارزهای دیجیتال چیست؟

 

  • دارایی‌های رمزنگاری شده، نوشته کریس بورنیسک و جک تاتار
  • تسلط بر بیت کوین، از آندریاس آنتونوپولوس
  • استاندارد بیت کوین، اثر سیف الدین آموس
  • فناوری‌های ارز دیجیتال و بیت کوین، از آرویند نارایانان
  • عصر ارز دیجیتال، نوشته پل ویگنا و مایکل جی کیسی
  • یک ساتوشی، اثر محمد آذرنیوار و نیما ملک‌پور

بازدیدها: 3

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *