چگونه صادرات را شروع کنیم؟

همانطور که می‌دانید این روزها بسیاری از شرکت‌ها با گسترش فعالیت‌های خود به مبحث مهم و سودآور صادرات پرداخته‌اند. صادرات که این روزها ذهن مدیران شرکت‌ها و مراکز تولیدی را به خود مشغول کرده، یک پروسه چند مرحله‌ای است که بر خلاف تصور، کمی سخت و پیچیده است. ما در این مقاله به بیان نحوه صادرات و آماده شدن برای شروع صادرات خواهیم پرداخت.

قدم اول برای شروع صادرات

صادرات یک فرایند بین‌المللی است. شاید دلیل جذابیت آن هم همین باشد! مسلماً آگاهی از برخی قوانین بین‌المللی، خصوصیات ملل دیگر و آشنایی با فرهنگ و زبان آن‌ها برای علاقه‌مندان به صادرات یک امتیاز مثبت است.

چگونه صادرات کنیم، این سوالی است که در ذهن بسیاری از علاقه‌مندان به فعالیت در این حوزه وجود دارد. اگر شما هم جزء این دسته از افراد هستید، لطفا تا انتها با ما همراه باشید.

شما برای شروع صادرات باید آگاهی‌های لازم در این باره را به دست آورید و حتماً با صاحب‌نظران در این زمینه مشورت نمایید. دانستن بایدها و نبایدهای صادرات کالا و خدمات به کشورهای دیگر و به صورت کلی نحوه صادرات، به شما کمک می‌کند تا موفقیت‌های بیشتری را در این عرصه به دست آورید. هرگز فراموش نکنید که تجارت با خریداران بین المللی قواعد خاص خودش را دارد و رمز موفقیت آموختن اصول فعالیت در این حوزه است.

 

گام‌های مهم و اساسی برای شروع صادرات

  • در اولین قدم برای شروع صادرات ظرفیت صادرات خود را بررسی نمایید و یک برنامه عملی برای آن تهیه کنید.
  • بازار بین‌المللی کالا و خدمات مورد نظرتان را بررسی کنید و مسیرهای ورود به این بازار را بسنجید.
  • آگاهی خود درباره نحوه نحوه صادرات محصول مورد نظر در بازارهای خارجی را افزایش دهید.
  • سعی کنید اطلاعاتی درباره فرهنگ و زبان کشوری که قرار است مقد صادرات شما باشد، به دست آورید.
  • به ارزیابی و برآورد دقیق هزینه‌ها و ریسک‌ها بپردازید و از نظر مالی و معنوی برای آن آماده باشید.
  • اسناد دقیق و کاملی را تهیه کنید و شرایط را برای ثبت سفارشات مهیا سازید.
  • شیوه‌های عرضه محصول و خدمات و همچنین روش حمل آن را انتخاب کنید.

 

اصول مکاتبات و یادگیری اصطلاحات در صادرات

صادرات یعنی تجارت در بستری بین‌المللی؛ در این فرایند شما به عنوان یک صادرکننده کالا و خدمات می‌بایست با شرکت‌های خارجی و اشخاص حقیقی در ارتباط باشید. آگاهی از فرهنگ، زبان و قوانین حاکم بر کشورها به شما در ارتباط‌گیری صحیح‌تر کمک خواهد کرد.

یکی از مهم‌ترین شیوه‌های برقراری ارتباط با شرکت‌های خارجی، از طریق مکاتبات شکل می‌گیرد. ارسال ایمیل و نامه‌نگاری‌های، فکس و حتی ارتباط در شبکه‌های اجتماعی همگی در بستر مکاتبات تعریف می‌شود و این یعنی آشنایی با اصول مکاتبات بازرگانی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. ضمناً شما صادرکنندگان باید روش‌های عقد قراردادهای بین المللی را بشناسید و به نحوه صادرات محصول خود تسلط داشته باشید.

پیشنهاد ما این است که در شروع صادرات حتماً اصطلاحات مهم بازرگانی خارجی را بیاموزید. این اصطلاحات شاید صدها مورد را شامل شود که هر اندازه بیشتر با آن‌ها آشنا شوید، احتمال موفقیت شما نیز افزایش می‌یابد. واژگان مربوط به ترخیص کالا و گمرکات، مسائل بانکی و ارزی و حتی اصطلاحات مرتبط با حمل‌ونقل کالا از مواردی هستند که تا حد امکان باید به آن آشنا شوید.

 

کارت بازرگانی چیست؟

کارت بازرگانی یک مجوز حقوقی است که دارندگان آن می‌توانند به صورت قانونی به تجارت و داد‌وستد بپردازند. البته دریافت آن برای آن دسته از اشخاص حقیقی و حقوقی که به صورت غیر مستقیم به صادرات کالا و خدمات اقدام کرده‌اند و در این بین واسطه‌ای وجود دارد، الزامی نیست.

برای دریافت کارت بازرگانی باید مراحلی را پشت سر گذاشت و مدارک لازم را تهیه نمود. اتاق بازرگانی مهم‌ترین نهادی است که در ارائه کارت بازرگانی دخالت دارد. البته سازمان‌های دیگر از جمله سازمان توسعه تجارت هم در صدور کارت بازرگانی وظایفی دارند و نسبت به آن اقداماتی را انجام می‌دهند.

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید کارت بازرگانی انواع مختلفی دارد و مسلماً روند صدور آن‌ها هم با یکدیگر تفاوت‌هایی دارد. بسیاری از بازرگانان، با دغدغه‌های فراوانی در دریافت کارت بازرگانی روبه‌رو هستند. با توجه به این که برای شروع صادرات، دریافت این کارت الزامی است، می‌توانید با کارشناسان سایت ما در این باره مشورت کنید و با نحوه صادرات آشنا گردید.

 

بازاریابی در بازارهای خارجی

اگر تصمیم شما برای ورود به بازارهای جهانی برای مبادله کالا جدی است و تصمیم خود را گرفته‌اید، بهتر است به پیدا کردن مشتری برای محصولات خود باشید. این فرایند را بازاریابی می‌نامند و مهم‌ترین رمز موفقیت در این حوزه محسوب می‌شود.

بازاریابی برای شروع صادرات در بازارهای خارجی یک محک جدی است. با آموختن اصول بازاریابی صادراتی شما با روش صادرات به مقصدی که در نظر دارید بیشتر آشنا می‌شوید. ممکن است در طی این فرایند متوجه شوید که محصول شما در بازار یک کشور خاص طرفداران زیادی دارد و یا در کشور دیگر هیچ تقاضایی برای خرید آن نیست. بدین ترتیب با اطمینان بیشتری تصمیم به تجارت بین المللی می‌گیرید.

بازارهای خارجی معمولاً متاثر از قوانین بین‌المللی بازرگانی، قوانینی که کشور‌ها بر آن وضع کرده‌اند، فرهنگ جوامع و آداب و رسوم و بسیاری از موارد مشابه این هستند. بازاریابی به شما کمک می‌کند تا به صورت کلی این اصول را یاد بگیرید و براساس آن تصمیم‌های جدی در این باره بگیرید.

 

روش‌های حمل و نقل کالا در فرایند صادرات

برای صادرات یک محصول روش‌های مختلفی وجود دارد. شما می‌توانید از طریق راه‌های دریایی، هوایی و ریلی به این منظور اقدام نمایید. شاید بپرسید کدام یک از این روش‌ها بهتر است؟ که در پاسخ به این سوال باید بگوییم این بستگی به پارامترهای مختلفی از جمله نوع محصول دارد. در واقع هر کدام از شیوه‌های صادرات برای نوع خاصی از کالا مناسب است و تشخیص نحوه صادرات بستگی به مهارت و هوش تجاری شما دارد.

شما به عنوان یک صادرکننده باید هدف خود را بر ارسال کالا بدون هیچ گونه کاهش ارزش به مقصد تعریف نمایید و از هر روشی که شما را به این هدف می‌رساند استقبال نمایید. برخی از اوقات با بررسی‌های ساده به این نتیجه می‌رسید که استفاده از کشتی یا دیگر وسایل نقلیه دریایی برای صادرات یک کالا، نمی‌تواند متضمن حفظ کیفیت کالای شما باشد. در این صورت حتماً باید روش‌های دیگر را امتحان کنید و از این بابت دچار تردید نشوید؛ حتی اگر به قیمت پرداخت هزینه‌های بیشتر باشد.

همانطور که گفته شد شما به عنوان کسی که می‌خواهد در حوزه صادرات یک کالا، جایگاهی ویژه بیابد و کسب و کار خود را ارتقاء بخشد، نیازمند یادگیری نحوه صادرات هستید. باید آنقدر بیاموزید تا فوت‌وفن صادرات کالا را به بهترین شکل یاد بگیرید و با چالش‌ها و دغدغه‌هایی که دراین مسیر وجود دارد آشنا شوید. مطمئن باشید که در این صورت روش‌های حل مسئله را یاد می‌گیرید و با مهارت بیشتری به این حوزه گام خواهید گذاشت.

ما در این مجموعه اینترنتی آماده هستیم تا از صفر تا صد شروع صادرات را با نکات ریزی که پیرامون آن گفته شده به شما آموزش دهیم و شما را با نحوه صادرات کالا آشنا نماییم. پس فرصت را از دست ندهید و هم‌اینک با ما تماس بگیرید. تیم ما پاسخگوی تمامی پرسش‌های شما خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سال نو مبارک