۸ دلیل موفقیت در صادرات را بشناسید

صادرات در حال حاضر جز زمینه‌های پرسود در ایران به شمار می‌رود. همان‌طور که می‌دانید اقتصاد هر کشور نشان دهنده قدرتمند بودن آن در تمام زمینه‌ها است. در واقع شما با اقتصاد هر کشور می‌توانید ارتباط مستقیم با دیگر صنعت‌ها داشته باشید. بنابراین موفقیت در صادرات به یک برنامه‌ریزی مناسب و دقیق احتیاج دارد و تنها با تکیه کردن به برنامه‌های سنتی نمی‌توان در این راه به موفقیت دست پیدا کرد. گسترش صادرات هر کشور باید استراتژی‌های مناسب مربوط به آن را بشناسیم و بدانیم که با چه روش‌هایی به توسعه یافتن آن در بازارهای هدف کمک خواهیم کرد در این مقاله قصد داریم عوامل موفقیت در صادرات را توضیح دهیم.

 

عوامل موفقیت در صادرات

 

  1. قیمت گذاری صحیح

به عنوان اولین نکته و عامل مهم در موفقیت صادرات به قیمت مناسب اشاره کرد‌. برای یک کشور هر چقدر قیمت تمام شده صادرات آن در بازار هدف مناسب‌تر باشد قطعاً می‌تواند آن بازار را به دست بگیرد و افراد زیادتری به آن اعتماد کنند. در سال‌های گذشته یکی از دلایلی که باعث شد محصولات ایرانی نتواند رقابت کنند قیمت تمام شده کالاهای آن‌ها بود. از این رو هر چه قیمت محصولات صادراتی شما پایین‌تر باشد راحت‌تر می‌توانید به بازار هدف ورود کنید. همچنین به جز عوامل سیاسی امروزی کشور فاکتورهای دیگری مانند نحوه عملکرد صادر کننده آن منجر شده است که امکان رقابت با دیگر کشورها برای ما وجود نداشته باشد‌.

  1. بسته بندی مناسب

یکی دیگر از عوامل در صادرات موفق بسته‌بندی مناسب کالاها و محصولات صادر شده است. بهتر است بدانید حتی در صورت داشتن کیفیت بالای محصولات، اگر بسته بندی مناسب و قابل قبولی نداشته باشد مورد استقبال قرار نخواهد گرفت. بنابراین بسته‌بندی مناسب برای داشتن صادرات موفق امری حیاتی و ضروری به شمار می‌رود.

  1. شناسایی بازار هدف

یکی از گام‌های تاثیر گذار در صادرات موفق، مربوط به شناسایی بازار هدف می‌شود. در واقع شما به عنوان اولین قدم باید بدانید نیازهای بازار هدف چیست؟ و برای چه محصول و خدماتی ایجاد تقاضا بیشتر است؟ به طور کلی ۲۰۰ کشور در جهان وجود دارد که شما باید بین آن‌ها کشورهای هدف خود برای محصولات مد نظرتان را بشناسید. در واقع هرچقدر شناخت شما از بازار هدف بیشتر باشد اخذ سفارش و صادرات محصولات روند صعودی راحت‌تر است. برای شناختن فرصت‌های موجود در بازارهای هدف انجام تحقیقات بازار بین‌المللی یکی از بهترین گزینه‌ها ابزارها است.

  1. تدوین استراتژی

در قدم بعد باید استراتژی‌ها و روش‌های بازاریابی صادرات خود را تدوین کنید این استراتژی‌ها شامل موارد مختلفی مانند استراتژی ورود به بازار، استراتژی قیمت گذاری، استراتژی برندینگ، استراتژی تامین و دیگر موارد محسوب می‌شود. مشخص است که با تدوین استراتژی‌های مختلف و تعیین نیازهای بازار هدف، نتایج به دست آمده بسیار مطلوب خواهد بود. به علاوه این که باید بدانید استراتژی‌های بازاریابی در صورتی برای شما تاثیر گذار واقع می‌شوند که در رسیدن شما به اهداف تجاری زیر تاثیرگذار باشد‌.

یکی از اهداف، انتخاب صحیح بازار هدف است. شناختن بازار باید به صورتی باشد که بتوانید به راحتی تقاضای موجود را برای خرید محصولات و خدمات مورد نظر بشناسید. همچنین استراتژی‌ها باید در راستای هدفی مانند بالاتر بودن جایگاه شرکت و محصولات نسبت به بقیه رقبا باشد و پاسخگوی خواسته‌ها و نیازهای خریداران در بازار هدف نیز باشد.

نحوه قیمت گذاری برای کالاها باید به صورتی باشد که هم برای مشتریان و هم برای شرکت تولید کننده سودآور باشد و هیچ کدام متضرر نشوند.

 

  1. برندینگ محصول

برندینگ محصول یا خدمات شما یکی دیگر از عامل‌های مهم به شمار می‌رود چرا که باید تصمیم‌گیری راجع به آن به  درستی انجام شود. ضمن این که باید بتوانید نیاز مشتریان را بر اساس موجودی انبار خود و تولید محصولات یا خدمات مورد نظر تامین کنید و با توجه به خواسته‌های آن‌ها تصمیم درستی بگیرید.

  1. آماده سازی ابزارهای ارتباطی

در قدم بعدی باید ابزارهای ارتباطی بازاریابی را آماده سازی کنید. در این مرحله ابزارهای ارتباطی بازاریابی که شامل شناسنامه شرکتنامه فروش بروشور کاتالوگ محصول و غیره است را به درستی آماده سازی کنید. اهمیت این مرحله از آن جهت است که به نسبت مناسبی آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی را برای بازار هدف و مشتریان فراهم می آورد و ارتباط تاثیرگذاری را با آن‌ها ایجاد می‌کند‌. علاوه بر طراحی مناسب و جذابیت ابزارهای ارتباطی هدف آگاهی بخشی را نیز باید دنبال کند تا اطلاعات مورد نیاز را به مخاطب و مشتری منتقل کند. بسیاری از مشتریان مبنای تاثیرگذاری خود را بر اساس این ابزارها می‌گذارند و این می‌تواند تاثیر به‌سزایی در موفقیت در صادرات شما داشته باشد.

  1. ترویج

یکی دیگر از عوامل موفقیت در صادرات ترویج به شمار می‌رود. در واقع بعد از آماده سازی شما باید به قسمت ترویج که نقش اساسی را ایفا می‌کن، توجه داشته باشید. یکی از هدف‌های ترویج ایجاد آگاه سازی مشتریان و خریداران محسوب می‌شود‌. قسمت ترویج شامل بخش‌هایی مانند تبلیغات، تکنیک‌های مشوق خریدوفروش و چهره و غیره است که  یکی از ابزارهای روابط عمومی  محسوب می‌شود. همانطور که می‌دانید اینترنت یکی از بهترین و ارزانترین ابزار ترویجی در سه بازاریابی صادراتی محسوب می‌شود‌.

  1. ایجاد درخواست

قدم آخر از عوامل موفقیت در صادرات ایجاد درخواست است در واقع شما بعد از این که بازار هدف خود را شناسایی کردید و فرایند ترویج را به صورت حرفه‌ای پیش بردید مشتریان و خریداران برای خرید از شما ایجاد درخواست می‌کند. در همین هنگام باید درخواست‌های خرید قبلی آن‌ها را بررسی کنید تا ببینید امکان تامین خواسته‌های آن‌ها را دارید یا خیر. این امر یک امر حیاتی در بازاریابی اقتصادی به شمار می‌رود و شما باید برای تامین نیازهای مشتری خود برنامه‌ریزی داشته باشید. بسیاری از مواقع مشتریان به دنبال مکانی هستند که فاکتورهایی مثل کیفیت قیمت و خدمات را در بالاترین سطح ممکن داشته باشد. در همین هنگام شما با ارتباط برقرار کردن با آن‌ها باید از مزیت‌های پررنگ رقابتی خود نسبت به دیگر شرکت‌ها صحبت کنید تا برای ایجاد درخواست ترغیب شود بعد از این که این کار را به درستی انجام داده‌اید و ارتباط موثری را با مشتری برقرار کرده‌اید می‌توانید سفارش آن‌ها را اخذ کرده و تامین کنید.

بازدیدها: 15

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *